Profielwerkstuk Avond

donderdag 15 februari vanaf 18:00 uur

Op donderdagavond 15 februari wordt de profielwerkstukavond gehouden. Leerlingen uit klas 6 en een enkele leerling uit klas 5 presenteren op deze feestelijke avond het werkstuk waar ze een jaar lang aan hebben gewerkt.

Een profielwerkstuk is een meesterproef waarbij leerlingen in tweetallen (in een enkel geval alleen) een groot onderzoek of werkstuk zelfstandig verzinnen, opzetten, uitvoeren en presenteren. In klas 5, in het voorjaar, start het proces met een gezamenlijk moment van leerlingen en begeleiders. Een jaar later presenteren de leerlingen hun eindproduct aan ouders, familie, vrienden, begeleiders, belangstellenden en de nieuwe lichting vijfdeklassers.

Met een profielwerkstuk laat je zien welke kennis en vaardigheden je de afgelopen jaren hebt opgedaan en hoe je die weet in te zetten. Op het 4e Gymnasium krijg je veel vrijheid wat betreft de vorm en inhoud van je profielwerkstuk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wetenschappelijk experiment, een kunstproject of een beschrijvende of verklarende literatuurstudie naar een bepaald onderwerp.

Het kan resulteren in een wetenschappelijk rapport of een onderzoeksverslag, maar het kan ook de vorm aannemen van een documentaire of een speelfilm 'in de stijl van', een toneelvoorstelling over een bepaald thema of maatschappelijk onderwerp, een technisch prototype of product, of zelfs een modeshow waarin economische of milieu-aspecten een rol spelen.

De profielwerkstukavond is de feestelijke afsluiting waar al die verschillende onderwerpen aan bod komen in de afzonderlijke presentaties. Het programma van de avond vind je hiernaast.

De avond is vrij toegankelijk. Vanwege de grote hoeveelheid presentaties beginnen we vroeg.
Zorg dat je wat gegeten hebt of neem iets mee voor in de pauze.
De zaal gaat open om 17:45 uur.
Het programma duurt tot 20:30 uur.

Profielwerkstuk Avond