Schoolverpleegkundige

Ieder jaar worden alle leerlingen van klas 2 en 4 uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek. Tijdens de les vullen zij de digitale vragenlijst ‘Jij en je Gezondheid’ in. Ook worden lengte en gewicht gemeten, waarbij de kleding aanblijft. Ouders zijn hierbij niet aanwezig, meedoen is vrijwillig.

Naar aanleiding van de vragenlijst kan de leerling uitgenodigd worden voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. De onderzoeken worden uitgevoerd door de Jeugdgezondheidszorg van de GGD, onderdeel van de Ouder- en Kindteams Amsterdam.

Goed om te weten: met vragen over de gezondheid of ontwikkeling van jongeren kunnen ouders, en jongeren zelf, altijd terecht bij jeugdverpleegkundige (Heleen Wiering, h.wiering@oktamsterdam.nl) of jeugdarts (Laila Licht, l.licht@oktamsterdam.nl) van het Ouder- en Kindteam, op school of in de wijk.