Film

Film is belangrijk op het 4e Gymnasium. Bij elk vak kom je het wel een keer tegen. Daarnaast is film een zelfstandig vak op het 4e Gymnasium: in klas 1 t/m 3 krijgen alle leerlingen les in theorie en praktijk van de film.

Je maakt kennis met de geschiedenis van de film, maar je leert ook films analyseren: hoe is een scène opgebouwd; hoe wordt een karakter geïntroduceerd; welke stijlmiddelen worden gebruikt?

Daarnaast ga je ook zelf filmen waarbij er aandacht wordt besteed aan alle onderdelen van film: scenario, regie, camera en montage, maar ook spelen voor de camera.

Vanaf klas 4 is film een keuzevak waar dieper op de stof wordt ingegaan en leerlingen steeds zelfstandiger met het medium leren omgaan. In de komende jaren wordt film uitgebreid tot de leerjaren 5 en 6 zodat je er ook eindexamen in kunt doen.

Daarnaast wordt in elk leerjaar een filmproject gedaan in samenwerking met een van de andere vakken.