Aanmeldingsformulier met keuzelijsten wordt digitale aanmelding

Dit jaar kunnen leerlingen groep 8 zich bij een middelbare school aanmelden op een nieuwe, digitale manier. Zo beperken we het aantal mensen dat door de scholen beweegt en daarmee ook het risico op besmetting met het coronavirus.

Volgens eerdere berichtgeving zou u op dit moment op www.voschoolkeuze020.nl het aanmeldingsformulier voor het voortgezet onderwijs Amsterdam aantreffen, met de daarbij behorende keuzelijsten om uit te printen en in te vullen.

In plaats daarvan komt er een online systeem met digitale aanmeldingsformulieren en keuzelijsten. Uiterlijk 5 maart komen de aanmeldingsformulieren en keuzelijsten beschikbaar. Ook komt er een Servicedesk Digitaal Aanmelden voor vragen en voorlichting over alles rondom de aanmelding.

De digitale aanmelding vindt plaats volgens het oorspronkelijke tijdpad, dus van 8 t/m 19 maart.

Voor leerlingen van buiten Amsterdam die zich voor een Amsterdamse school willen aanmelden, komt een aparte route (zowel voor leerlingen die wonen in een andere gemeente, als voor leerlingen die naar Amsterdam verhuizen, ook vanuit het buitenland).

Op woensdag 30 juni 2021 organiseren we een kennismakingsdag voor alle nieuwe leerlingen die zijn geplaatst.