Q&A met de leerlingen van 1C

Is er een leuke sfeer op school?
Ja, want je mag alles zijn en doen wat je wil.

Hoeveel huiswerk is er?
Het ligt eraan, eerst lijkt het heel veel, maar daarna valt het eigenlijk wel mee, want je leert heel goed hoe je moet leren.

Wordt er rekening gehouden met dat je hoog sport?
Ja, bij ons op school zit iemand die bij Ajax speelt en hij mag soms eerder naar huis, maar dan moet hij wel veel zelf doen.

Wordt er geholpen met plannen?
Ja, vaak bij mentorles/banduur, en ook bij hoe je een agenda moet gebruiken, want dat is aan het begin wel heel moeilijk met Zermelo.

Wat verkopen ze in de kantine?
Heel veel lekkere broodjes.

Werken we met boeken of met laptops?
Soms met laptops, maar normaal gewoon met boeken, dat is ook veel chiller en dan kan je je beter concentreren.

Hoe gaat het met lopen en stamlokalen?
Aan het begin zit je in een vast lokaal, sommigen vinden dat fijn en anderen helemaal niet. Nu lopen we overal in de school rond.

Mag je in de pauze van het plein af?
Na februari pas.

Hoe zit het met kluisjes?
Als je geen stamlokaal meer hebt, kan je samen met iemand een kluisje huren.

Hoe moet je je lokaal vinden?
De eerste verdieping begint met een 1, de tweede met een 2, en daarna een rijtje. Het is eigenlijk heel makkelijk, al lijkt het moeilijk.

Hoeveel creatieve vakken zijn er?
Heel veel meer dan op andere scholen, maar is Latijn ook een creatief vak?

Waarom steekt dit gymnasium boven de andere gymnasia uit?
Meer creatieve vakken, en genderneutrale toiletten, een moderne school (vergeleken met andere scholen), jonge leraren, Latijn naar Nederlands, het gebouw is lichter met veel kleuren, de manier van lesgeven is moderner (soms met laptops, er wordt rekenen gehouden met kinderen van wie de ouders geen vwo hebben gedaan), mix van culturen vergeleken bij andere gymnasia, de school heeft een mooi schoolplein.

Zijn er dingen anders dan je dacht?
Ja, de juniorbegeleiders (leerlingen uit klas 4 die ook vragen kunnen beantwoorden) kunnen nog meer meehelpen.

Zijn er ook dingen stom aan school?
Ja, dat je soms laat uit bent en dan drie s.o.’s hebt en ze heel onaardig doen als je dan zegt dat je niet kon leren.