Corona in de stad

1 januari 2021

Leerlingen Carmela van de Pol (klas 3) en Ndede Assiam (klas 6) van het 4e doen mee aan de digitale tentoonstelling Corona in de Stad van Amsterdam Museum.

Corona in de Stad is een levende, groeiende tentoonstelling én een luisterplatform. Iedereen kan een verhaal inzenden – van ontroerende reportages van bezoek op afstand aan naasten tot verstilde foto’s van de lege stad; van aangrijpende berichten vanuit de vitale sectoren tot creatieve verbeeldingen van het leven in quarantaine. Een team van gastcuratoren en museummedewerkers plaatst elke week een keuze uit de vele inzendingen in perspectief in digitale ‘zalen’.

Coronagetuigenissen is een multimediale serie portretverhalen van vijf inwoners van Amsterdam-West.  Zij werden geïnterviewd door schrijver Warda El-Kaddouri en gefotografeerd door Vincent van Kleef. Hun getuigenissen werden voorgelezen door vijf andere inwoners van Amsterdam-West terwijl filmmaker Vanessa van Gasselt ze in beeld vastlegt. De voorlezers reflecteren vervolgens vanuit hun perspectief op de verhalen van hun buurtgenoten. Deze zaal staat symbool voor de sterke verbondenheid die in Amsterdam-West leeft.