Literatour: Auke Hulst

1 januari 1970

23 auteurs gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Zij gaan met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen.

Wij zijn verheugd dat schrijver Auke Hulst heeft toegezegd om op 25 september onze school te bezoeken om met leerlingen van klas 5 in gesprek te gaan. Als voorbereidIng lezen de 5e klassers zijn boek Slaap zacht, Johnny Idaho.

Auke Hulst brak door met zijn sterk autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land, waarmee hij verschillende prijzen won. In 2016 verscheen En ik herinner me Titus Broederland, dat de Harland Award 2017 won en op de longlists van de Libris en de ECI Literatuurprijs stond. Na een reis door de VS verscheen Motel Songs, een muzikaal reisboek (met cd) dat werd bekroond met de Bob den Uyl Prijs. In 2018 verscheen zijn meest recente roman Zoeklicht op het gazon over de Amerikaanse president Nixon.