Online Ouderavond

13 februari 2021

Amsterdam, 15-02-2021

Betreft: Lezing / Ouderavond namens de ouderraad van het 4e

Beste ouder(s), verzorger(s),

Graag nodigen we jullie uit voor een online, interactieve lezing die de Ouderraad op 9 maart a.s. organiseert. Het thema is: ”Pubers en hoe houd ik contact met ze?”.
Normaal gesproken organiseert de Ouderraad een fysieke ouderavond voor jullie, vol met workshops en lezingen over diverse onderwerpen. We zien daar elk jaar veel enthousiaste ouders. Helaas lukt dat nu niet. Maar we willen wel graag met jullie in contact blijven en jullie voeden met inspiratie, herkenning, humor en praktische tips. Daarom organiseren we dit jaar (minimaal) 2x een online ouderavond met inspirerende spreker(s) over een herkenbaar thema. De eerste avond spreken Saskia Smith en Martine de Vente van “Het is hier geen hotel”.

De lezing vindt plaats op dinsdag 9 maart van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Na een korte inleiding van Jeroen Bergamin (rector) en voorzitter van de Ouderraad Carolina van Iperen volgt de lezing.

Opgeven kan via DEZE LINK. Te zijner tijd volgt de bevestiging, praktische inlog-informatie en de Zoomlink.

We hopen velen van jullie online te mogen begroeten op 9 maart om 19.30 uur!
Alvast tot dan!

Met vriendelijke groet,
De leden van de ouderraad

Tis Hier Geen Hotel- lezing
Een herkenbare en grappige lezing over hoe je contact houdt met je puber (je weet wel dat persoontje op de bank met een hoodie over zijn/haar hoofd).

Is bij jou ook altijd de ijskast leeg? Heb je zuchtende en oogrollende kinderen op de bank zitten? Ben je alleen nog maar taxichauffeur en pinautomaat? En is het enige dat er uit de mond van je kind komt: 'Ja, zo' en dat er dan niks gebeurt? Dan heb je dus een puber in huis. En verandert niet alleen jouw kind (van een lekker naar vers gras ruikend wezentje in een vuurspuwende draak met hoodie op), maar ook jouw rol als ouder. Hoe dat is, dat leven met die pubers, daar gaan we het over hebben. Maar ook over contact houden, een goed gesprek voeren en het een beetje leuk thuis houden in tijden van corona.

Martine de Vente en Saskia Smith zijn oprichters van het succesvolle www.tishiergeenhotel.nl en leiden je in deze lezing langs de hoogte- en dieptepunten van het puberouderschap, delen hun kennis over leven en óverleven met pubers en laten zien hoe je je puber én jezelf zonder al te veel kleerscheuren en met veel humor door die puberteit loodst. De lezing is interactief, er wordt onder andere een ‘Ken je puber-quiz’ gespeeld en gaan Martine en Saskia met deelnemers in gesprek over opvoedvraagstukken.