Vacature Onderwijsassistent

4 oktober 2021

Ondersteunen bij de huiswerkgroep & bijlessen

 

Het 4e Gymnasium is per 1 november 2021 op zoek naar een onderwijsassistent. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van de coördinator onderwijsondersteuning. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het wekelijks inroosteren van bijlessen en het inroosteren van de begeleiders die werkzaam zijn bij de huiswerkgroep. Wanneer de coördinator onderwijsondersteuning afwezig is (vanwege een extern overleg bijvoorbeeld), ben jij het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en begeleiders en neem je de dagelijkse taken waar.

 

Over de huiswerkgroep & bijlessen

Voor leerlingen die behoefte hebben aan huiswerkbegeleiding, bieden we op school steun in de vorm van de huiswerkgroep. De huiswerkgroep is bedoeld voor leerlingen die thuis moeilijk aan het werk gaan, vanwege uiteenlopende redenen. Bij de huiswerkgroep kunnen leerlingen na schooltijd in kleine groepjes met ondersteuning van begeleiders (veelal alumni en studenten) hun huiswerk maken. Daarnaast verzorgen we vanaf dit schooljaar bijlessen voor alle leerlingen die daar behoefte aan hebben: 1 uur per week kunnen leerlingen samen met een begeleider vakinhoudelijke achterstanden inlopen (veelal opgelopen door de coronacrisis). Een groot team van begeleiders (+- 17 mensen) zorgt ervoor dat we dit onze leerlingen allemaal kunnen bieden. Jij zou dus ook onderdeel uitmaken van dit enthousiaste team!

 

Wat vragen wij?
We vragen minimaal 2 en maximaal 5 dagen beschikbaarheid (13:00-18:15). Je hoeft geen ervaring te hebben in het onderwijs (of een gerelateerde studie te hebben gevolgd). Wel moet je affiniteit hebben met onderwijs en middelbare scholieren en beschikken over een natuurlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Je zult dagelijks veel te maken hebben met leerlingen, dus het is belangrijk dat je goed kunt communiceren, ook om e-mails met leerlingen, ouders en personeel bij te houden. Daarnaast zoeken we iemand die goed is in administratieve taken, die goed kan puzzelen met roosters, oog heeft voor detail en niet terugdeinst van een flinke hoeveelheid spreadsheets. Je denkt zelf ook graag actief mee over de invulling van de onderwijsondersteuning. Je bent flexibel inzetbaar en kunt op de werkvloer verschillende taken oppakken. In overleg kan je zelf ook meedraaien met de bijlessen/huiswerkbegeleiding, maar dit is beslist geen vereiste. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Stuur dan een sollicitatie met je CV, motivatie en hoeveel dagen/uren per week je beschikbaar bent naar huiswerkgroep@het4e.nl.

 

Wat bieden wij?
Deze functie biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen in het onderwijs. Je verdient +- €14,- per uur en bent in dienst op basis van een uitzendovereenkomst bij Tempo Team. Verder krijg je er bij deze functie hele leuke collega’s bij en een ontspannen, gezellige werksfeer. Je werkt in principe altijd op school (Archangelweg 4). Wanneer een rooster een keer niet is afgerond tijdens de reguliere werkuren, is het bespreekbaar dit thuis/in het weekend af te maken. Ook het onderhouden van mailcontact, wat hoort bij je takenpakket, kan in overleg flexibel worden ingedeeld.

 

Deze vacature staat open t/m zondag 24 oktober. In de week van 25 oktober wordt er contact opgenomen met sollicitanten om (als dat lukt, in diezelfde week) een gesprek in te plannen. De werkzaamheden kunnen per 1 november van start gaan, of in overleg op een later moment (alles is bespreekbaar, noem de mogelijkheden graag in je mail).