Audities

Woensdag 25 september, van 18.30 uur tot 20.30 uur, is de auditieworkshop voor onze nieuwe theaterproductie.

En daar kun jij in spelen!

Spelen in de schooltoneelproductie betekent meer dan een rol uit je hoofd leren.

In een paar maanden tijd maken we een unieke, compleet eigen voorstelling.

We zullen werken vanuit een bestaande tekst, én zelf teksten schrijven en scènes ontwikkelen.

We repeteren ongeveer 20 keer op school, op de woensdagavond, en in februari spelen we de voorstelling drie avonden in het CREA-theater.

Voor deze voorstelling zoeken we een gevarieerde groep spelers, uit zowel onder- als bovenbouw.

Niet alleen ‘oude bekenden’ zijn welkom, er is zeker ook plek voor mensen die nooit eerder mee gespeeld hebben. Voor de audities hoef je niets voor te bereiden en ervaring is niet vereist.

Nieuwsgierig geworden? Dan zien we je graag op 25 september, om 18.30 uur, in het theaterlokaal!

(Van tevoren aanmelden is niet noodzakelijk.)

Schooltoneel

Ieder schooljaar maakt het 4e Gymnasium een eigen theaterproductie. Een enthousiaste groep leerlingen, uit verschillende jaarlagen, werkt samen met één van onze eigen theatermakers aan een nieuwe voorstelling. Uitgangspunt en vorm zijn steeds anders. Bewerkingen van bestaande toneelteksten (klassiek of modern), montagevoorstellingen waarbij leerlingen zelf teksten schrijven en locatievoorstellingen waarbij het schoolgebouw een belangrijke rol speelt. Er wordt nooit alleen maar een stuk ‘opgevoerd’, maar iedere keer een voorstelling gemaakt waarin spelers en regie zichzelf op onbekend terrein wagen, grenzen opzoeken en proberen te verleggen.

Bij de producties zijn veel mensen betrokken: spelers, muzikanten, technici, vormgevers, ouders en docenten. In het najaar zijn er audities, waarna wekelijks op school gerepeteerd wordt. In het voorjaar worden de voorstellingen in een theater gespeeld of in de tot een theaterzaal omgetoverde aula.

De schoolproducties van de afgelopen jaren waren:

Ismène / Antigone

Exactitudes

ICARUS

MEHMET

Knieldier

Voor meer informatie: Christiaan den Dulk (c.dendulk@het4e.nl) en Els Willemsen (e.willemsen@het4e.nl).