Debatclub

De debatclub, ook wel 'Eloquentia' genoemd, is een club van en voor leerlingen die graag het gesproken woord gebruiken om de strijd aan te gaan. Elk jaar probeert de club in ieder geval deel te nemen aan het NK debatteren, dat georganiseerd wordt door de stichting Nederlands debat instituut, en proberen we ook aan andere toernooien mee te doen zoals het VPRO Lagerhuisdebat en het Unicef Debat. Ter voorbereiding op de toernooien probeert de debatclub elke week bij elkaar te komen en tijdens deze bijeenkomsten is iedereen welkom.

Verder heeft de debatclub ook elk jaar het doel om een eigen toernooi te organiseren. Dit is het tweedeklassers toernooi. Met dit toernooi willen we vooral de andere leerlingen op het 4e Gymnasium kennis laten maken met de debatclub. Vier leerlingen uit elke tweede klas strijden hier om de titel van beste debatteam van het Vierde.

Mocht je ook eens een keertje langs willen komen bij de debatclub, dan kun je het beste mailen naar debatclub@het4e.nl en dan laten we je zo snel mogelijk weten wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is. 

Begeleiding debatclub: Bram Visser  (b.visser@het4e.nl)