Schooltoneel

Ieder schooljaar maakt het 4e Gymnasium een eigen theaterproductie. Een enthousiaste groep leerlingen, uit verschillende jaarlagen, werkt samen met één van onze eigen theatermakers aan een nieuwe voorstelling. Uitgangspunt en vorm zijn steeds anders. Bewerkingen van bestaande toneelteksten (klassiek of modern), montagevoorstellingen waarbij leerlingen zelf teksten schrijven en locatievoorstellingen waarbij het schoolgebouw een belangrijke rol speelt. Er wordt nooit alleen maar een stuk ‘opgevoerd’, maar iedere keer een voorstelling gemaakt waarin spelers en regie zichzelf op onbekend terrein wagen, grenzen opzoeken en proberen te verleggen.

Bij de producties zijn veel mensen betrokken: spelers, muzikanten, technici, vormgevers, ouders en docenten. In het najaar zijn er audities, waarna wekelijks op school gerepeteerd wordt. In het voorjaar worden de voorstellingen in een theater gespeeld of in de tot een theaterzaal omgetoverde aula.

De schoolproducties van de afgelopen jaren waren:

Ismène / Antigone

Exactitudes

ICARUS

MEHMET

Knieldier

Voor meer informatie: Christiaan den Dulk (c.dendulk@het4e.nl) en Els Willemsen (e.willemsen@het4e.nl).