Techniekclub

De Techniekclub

Zonder licht zie je niks en zonder geluid hoor je niks, dat werkt meestal ook zo op een podium. Gelukkig hebben we op Het 4e een techniekclub! Als er een spetterende lichtshow, één microfoon, geluid voor een hele band of live video nodig is, kan de techniekclub dat regelen.

Deze leerlingen weten hoe je veilig de wirwar van snoeren en kabels kunt aansluiten zodanig dat alles tijdens de voorstelling soepel kan verlopen en weten ook hoe je zangers, gitaren en een keyboard goed kunt laten klinken. En tenslotte zorgt hun kennis van verschillende soorten lampen en filters ervoor dat alles er ook goed uitziet.

Wat moet je kunnen als je je wilt aanmelden?

Niks. Nou ja, je hoeft niets te weten van techniek, het is wel handig als je kritisch kan luisteren en kijken, om zo mooie lichtstanden en geluidsmixen te kunnen maken. Alles wat je nog niet weet van techniek kun je namelijk zo leren. Tijdens het opbouwen is er genoeg tijd om alles rustig door te nemen, tijdens de show werk je samen met iemand met meer ervaring, je kijkt mee of zit de hele show achter het mengpaneel als je daar zin in hebt. Weet je al hoe DMX-signalen werken, wat een compressor is of welke type microfoons er zijn? Dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Wat krijg je er voor terug?

Naast het feit dat het heel gezellig is om tijdens of na school met een groep de techniek voor te bereiden, is het natuurlijk ook een heel leuke ervaring om een paar keer licht of geluid te regelen voor een voorstelling. Je krijgt ook gratis toegang tot alle podia waar de techniekclub bij betrokken is, met vaste plaatsen, namelijk achter het techniekblok. Zie jij het licht? Meld je aan!

Begeleiding en informatie: Christiaan den Dulk (c.dendulk@het4e.nl).